از سفر کوتاه بسیار پربار لندن برگشتم. سخنرانی دکتر سیف( اقتصاد دان) و مهران مصطفوی( متخصص تشعات اتمی و....) در حضور عده بسیاری از هموطنان با موفقیت کامل بر گزار شد. جالب این بود که هر دو در رابطه با توضیح بحران پر خسارت اتمی و نیز وضعیت فاجعه بار اقتصادی بطور مستقل به این نتیجه رسیده بودند که تا ولایت مطلقه فقیه که در آن سخن یک نفر حکم قانون را پیدا می کند و به احدالناسی هم حساب پس نمی دهد، از پیش پا برداشته نشود مشکلات و موانع ساختاری برای رشد وطن از پیش پا برداشته نخواهد شد. در ادامه یکی از حضار سخن از این گفت که تا زمانی که گفتمان اصلاح طلبی فضای سیاسی ایران را مه آلود کرده است و در واقع و در عمل، نقش خندق ولایت مطلقه فقیه را بازی می کند، از فضای سیاسی وطن زدوده نشود مشکل اول حل نخواهد شد.
در این فاصله دوستان بسیار نازنینی را که مدتها نبود فرصت دیدار دست نداده بود را دیدم و لذت گفتگو و بحثهایی بسیار طولانی دست داد. این افراد که زندگی خود را وقف وطن کرده و در عین حال کوچکترین ادعایی هم ندارند از افتخارات وطن هستند و نسل جوان بسیار نیاز به شناختن این انسانهای عارف و عاشق دارد. از جمله با دوستی قدیم که مهندس مکانیک و در اینجا بکار آهنگری مشغول است دیدار کردم. ایشان داستانها از دوران بعد انقلاب داشت و برای نمونه می گفت که بعد ازشنیدن سخنرانیهای بنی صدر و تشویق جوانان به ابتکار و ابداع، به قبرستان ماشینهای یکی از وزارات رفته بود و با کمک دوستان، حدود 600 اتوبوس و مینی بوس و سواری را که بدور انداخته شده بودند تعمیر و بکار انداخته بود. می گفت در یکی از روزها بیش از 30 ساعت بدون استراحت و توقف کار کردیم و...و
دوست بسیاز بزرگوار دیگر دکتر تقی زاده رئیس دانشگاه ملی در چند سال قبل از انقلاب و قبل از کودتای 30 خرداد 60، کاندیدای جایزه نوبل در پزشکی در سال 1973 و از پایه گزاران کنفدراسیون دانشجویی در اوائل سالهای 1960 در خارج از ایران بودند. انسانی سخت متواضع که وقتی سخن از وطن می زند برق هیجان و شادی را در چشمانش می بینی.....و یا.
واقعا که باز سازی استبداد در بعد از انقلاب چه فرصت تاریخی را برای جبران عقب ماندگی وطن از بین برد و با سرکوب و زندانی و به خارج از وطن راندن این استعدادها مانع شد که این استعدادها محل عمل خود را یافته و از طریق بکار گیری ابتکار و خلاقیت، بواقع، جهانی دیگری سازند.
در هر حال شد آنچه شد و فرصتی عظیم از دست رفت. در حال حاضر هدف باید این باشد که از این تاریخ و وضعیت درس گرفت و جنبش را ادامه و با از پیش پا برداشتن موانع ساختاری رشد در ازادی و استقلال و مردم سالاری انقلاب را در اهداف آن تا شهروند و صاحب حقوق شدن ساکنان ایران زمین ادامه داد.
در گزارش از سخنرانی جمعه شب دکتر سیف و مهران مصطفوی در لندن یادم رفته بود این نکته را ذکر کنم که صدای آمریکا که مرکزش در واشنگتن است خبرنگاری برای گزارش فرستاده بود ولی بی بی سی به این علت که مرکزش در لندن است و بیشتر به این علت که چند ایستگاه مترو با محل سخنرانی فاصله داشت نتوانست خبرنگاری برای تهیه گزارش بفرستد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر